Friday, 3 June 2016

3 Produk Minuman Shaklee Sebagai Hidangan Sahur


Hidangan SahurRamadan hampir tiba. Pengamal produk Shaklee, pasti mencari 3 produk Shaklee yang membantu untuk mereka kekal cergas dan bertenaga sepanjang bulan Ramadan bagi menjalani rutin harian mereka.

Anda juga boleh jadi sebahagian daripada kami yang mengamalkan produk Shaklee untuk memastikan tubuh kita sentiasa mendapat nutrien penting sepanjang bulan Ramadan.


Kita perlu sedar bahawa tubuh kita memerlukan karbohidrat, protein, vitamin, mineral, serat dan  juga air yang cukup setiap hari. Ini membantu anda untuk kekalkan kesihatan anda.

Bagaimana anda mengekalkan dan meningkatkan kesihatan anda di bulan Ramadan?

Bagi kami yang mengamalkan produk Shaklee, kami sudah tentu memilih 3 produk Shaklee untuk kami jadikan sebagai sebahagian daripada hidangan sahur kami.

Ia sangat mudah disediakan. Hanya campurkan dengan air dan goncang dengan Shaker.

3 Produk Shaklee Untuk Diamalkan Ketika Ramadan


ESP Soy Protein


ESP didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO protien soya yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. 

ESP adalah rendah indeks glisemik yang membantu rasa kenyang yang lebih lama dan memberikan tenaga berpanjangan. Sesuai untuk mereka yang menghidap diabetes.

Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.

Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadan.

Jika isteri sedang mengandung atau menyusukan anak, ESP Soy Protein sangat membantu.

Meal Shakes


Mealshake berperisa vanilla adalah minuman enak yang kaya dengan nutrisi dan mudah dibancuh, pastinya menjadi minuman kegemaran seisi keluarga sebagai hidangan sahur.

Ia membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral yang penting, disamping sumber protein yang kaya dengan 9 asid amino.

Kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit apabila berpuasa.

Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.
 

Performance Drink


Performance Drink adalah minuman tenaga yang memberikan kita karbohidrat bagi meningkatkan daya ketahanan dan membantu penghidratan semula dengan segera.

Didatangkan dengan rasa oren yang menyegarkan.
 
Membantu mengelakkan dehidrasi ketika berpuasa
 
Mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa.
 
Jika diminum selepas berbuka Performance Drink membantu anda untuk menambah semula tenaga dan menyegarkan anda ketika menunaikan tarawih.

Hidangan Sahur
Hafid Sulaiman
Whatsapp 013-3727.508
Pengedar Shaklee Klang dan Shah Alam


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...