Thursday, 27 November 2014

Lelaki Perlu Ambil Tindakan Jika Ereksi Zakar Lemah

zakar kurang tegang, lelaki perlu ambil tindakan susulan

Ereksi zakar lemah atau zakar kurang tegang dan kurang keras merupakan satu situasi apabila seorang lelaki tidak mampu mempertahankan ketegangan zakarnya ketika melakukan hubungan seks dengan pasangannya. Ereksi zakar lemah walaupun telah dirangsang oleh pasangannya sehingga menyebabkan zakar tidak mampu masuk ke dalam faraj pasangan dan mungkin tidak mampu meneruskan hubungan seks. Mungkin hal ini berlaku sekali sekala namun lelaki perlu ambil tindakan jika ereksi zakar lemah dan kurang keras.


Jangan Pandang Remeh Jika Ereksi Zakar Anda Lemah


Ereksi zakar lemah dialami jutaan manusia di seluruh dunia sehingga masalah ereksi zakar lemah dianggap sebagai sesuatu yang biasa dan normal. Ereksi zakar yang kuat dan tegang penting di dalam hubungan seksual. Ereksi zakar lemah adalah ereksi yang tidak cukup keras untuk memberikan rangsangan seksual yang memuaskan bagi pasangan seks selama hubungan seksual.

Anda juga mungkin pernah mengalami ereksi zakar lemah pada suatu ketika. Dan mungkin pada ketika yang lain, zakar anda tegang dan keras seperti biasa. Dan anda merasakan ia perkara biasa dan normal. Anda tidak mengambil endah dan ambil peduli tentang masalah itu. Kerana anda masih lagi boleh memberikan kepuasan kepada pasangan anda ketika melakukan hubungan seks.

Anda mungkin hanya akan mengambil peduli tentang masalah ereksi zakar anda apabila situasi ini berlarutan sehingga beberapa bulan atau zakar anda sudah tidak mampu untuk tegang lagi atau mati pucuk. Ia akan menjadi mimpi ngeri kepada anda jika tidak mengambil tindakan susulan.

Ketahui bagaimana menjana tenaga utama anda secara semulajadi.
BACA: Coenzyme Q10: Penjana Tenaga Utama Anda

Apa Yang Berlaku Pada Zakar Yang Kurang Tegang dan Lemah


Ereksi zakar yang kurang tegang dan lemah berlaku apabila terdapatnya gangguan aliran darah. Ia berlaku apabila dua arteri kecil pada zakar tidak menerima aliran darah yang cukup dari jantung dan aorta atau dengan kata lain darah terlalu lemah untuk sampai ke zakar menyebabkan zakar susah untuk tegang atau kurang tegang.

Zakar kurang tegang disebabkan ada gangguan pada aliran darah


Inilah masalah utama kenapa terjadinya ereksi zakar yang lemah. Hal ini perlu diambil peduli dan perlu tindakan susulan oleh lelaki walaupun ia berlaku mungkin sekali sekala dan tidak berterusan.

Gangguan aliran darah ke zakar berpunca daripada masalah kesihatan yang anda alami. Dan masalah kesihatan ini mungkin anda tidak sedari sehinggalah ia menyerang anda kerana anda merasakan anda adalah sihat dan tiada masalah di dalam aktiviti harian.

Berita baik bagi anda yang mengalami masalah ereksi zakar lemah dan kurang tegang adalah ia boleh diatasi.

Apa Penyebab Ereksi Zakar Lemah?


Apa yang anda perlu ambil tahu adalah apa penyebab ereksi zakar lemah? Dan setelah mengetahui penyebab itu, anda perlu mengambil tindakan susulan untuk mengatasi masalah ini.

Terdapat beberapa penyebab yang boleh disenaraikan yang berkaitan dengan faktor kesihatan. Jika anda mengalami ereksi zakar lemah dan kurang tegang, anda mungkin mempunyai masalah kesihatan berikut: (Tekan 'KLIK' untuk info lanjut)

 • Diabetes Melitus atau Kencing Manis - KLIK
 • Masalah jantung/kardiovaskular - KLIK
 • Masalah Buah Pinggang - KLIK
 • Masalah prostat - KLIK
 • Kolesterol Tinggi - KLIK
 • Arterioklorosis - KLIK
 • Gangguan sistem saraf - KLIK
 • Tekanan darah tinggi - KLIK
 • Stroke - KLIK
 • Obesiti -
 • Kecederaan Dan lain-lain


Selain itu, gaya hidup juga boleh menjadi penyebab kepada ereksi zakar lemah seperti:

 • Pemakanan yang tidak sihat - KLIK
 • Minum minuman beralkohol
 • Merokok - KLIK
 • Salah guna ubat - KLIK
 • Kesan penggunaan ubat perangsang seks/ubat kuat - KLIK
 • Tekanan dan stress - KLIK
 • Kurang tidur
 • Cepat Penat - KLIK
DAPATKAN PRODUK TERBARU DARIPADA SHAKLEE UNTUK MENJANA TENAGA UTAMA ANDA.
KLIK: PRODUK TERBARU 2018: COQ-TROL PLUS


Tindakan Anda Apabila Ereksi Zakar Lemah


Bagi lelaki, zakar yang tegang dan keras adalah sesuatu yang hebat. Apabila berlaku ereksi zakar yang lemah, ia memberikan amaran kepada anda untuk mengubah gaya hidup anda agar lebih sihat. Lelaki mana yang tidak mahu zakar yang tegang dan keras.

Ereksi zakar lemah menunjukkan anda mungkin menghadapi masalah kesihatan yang lain bukan hanya masalah zakar sahaja. Ini adalah petunjuk yang mudah bagi anda kerana anda sering memerhatikan zakar anda.

Anda mungkin menghadapi masalah jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis dan berisiko mendapat serangan jantung atau stroke. Ereksi zakar lemah membantu anda mengesan penyakit yang kronik lebih awal. 

Ambil tindakan segera. Bincang dengan pasangan anda dan bertemu dengan pegawai kesihatan atau doktor untuk menjalankan pemeriksaan kesihatan lanjut. Anda tidak perlu menceritakan masalah ereksi zakar anda yang lemah melainkan anda ingin melakukannya.

BACA JUGA: Tips Meningkatkan Kesihatan Zakar Secara Semula Jadi.

========================
SAYA ADALAH PENGEDAR SHAKLEE

Dengan slogan: “Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam”, Shaklee benar-benar memastikan apa yang menjadi pegangan mereka itu dilaksanakan.
===================
Jika anda berminat mendapat produk Shaklee yang terbaik, yang dijamin selamat,berkesan dan mesra alam, segera hubungi saya untuk khidmat rundingan dan pembelian.
===================

KLIK - DAPATKAN PRODUK REVOLUSI SHAKLEE

Hafid Sulaiman
Abang Jual Produk Shaklee
SMS/WhatsApp: 013-3727.508
FB Page: Kesihatan Adalah Anugerah


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...