Thursday, 21 August 2014

VIVIX Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser dan Penyakit Kronik LainVIVIX Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser Dan Penyakit Kronik Yang Lain.

Mencegah Penuaan di peringkat selular.

Setiap hari sel diserang dengan tekanan, diet tidak seimbang dan toksin alam sekitar. Lebih banyak serangan dihadapi, lebih tinggilah peluang mendapat penyakit berkaitan kesan penuaan yang bakal dihadapi.
AWAS!!! Sistem Pertahanan diri anda sedang diserang!!!

Lindungi sel-sel tubuh anda secara semula jadi, dengan VIVIX yang telah diuji secara klinikal.
VIVIX: Melindungi Sel Secara Semula Jadi.

Walaupun banyak produk kesihatan telah dikeluarkan oleh Shaklee yang terbukti memberi kesan terbaik, tetapi saintis Shaklee tetap berusaha memberikan khabar gembira kepada dunia, yang penuaan boleh dilambatkan. Akhirnya tercipta satu produk yang diberikan nama VIVIX.

Kebanyakan pengguna VIVIX mengambilnya untuk tujuan kecantikan. Namun, sebahagian orang mengambilnya untuk tujuan membantu menghadapi penyakit-penyakit yang sering dihadapi oleh masyarakat Malaysia seiring dengan peningkatan usia.

Bermula dengan TEKANAN DARAH TINGGI yang menekan kehidupan, akhirnya menimbulkan pula penyakit kritikal yang lain seperti DIABETES atau KENCING MANIS dan PENYAKIT JANTUNG.

Tidak kurang juga VIVIX membantu mereka yang menghidap penyakit KANSER untuk terus menghadapi cabaran kehidupan.

Begitu juga dengan penyakit-penyakit kronik yang lain seperti ARTHRITIS, PARKINSON, GOUT, PENYAKIT KULIT YANG KRONIK dan lain-lain.

VIVIX adalah alternatif lain bagi mereka yang berusaha mencari penawar untuk penyakit yang mengganggu aktiviti harian seseorang.

VIVIX mengukuhkan sistem pertahanan badan anda.

Setiap penyakit itu ada penawarnya. Jika penawarnya sudah diketahui sesuai untuk penyakit tersebut, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin ALLAH.. INSYA ALLAH.


VIVIX untuk Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser Dan Penyakit Kronik yang Lain.


VIVIX adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan VIVIX begitu unik.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semula jadi. VIVIX terbukti melindungi sel secara semula jadi.

 Mekanisma VIVIX SHAKLEE


4 mekanisma Vivix Shaklee:
#1. Mempertahankan DNA (defense )
#2. Memberikan tenaga DNA (energy)
#3. Memulihkan DNA (repair)
#4. Meningkatkan DNA (performance)
4 Bahan Aktif di dalam VIVIXAnggur Muscadine (Vitis rotundifolia) adalah anggur yang hebat, yang kaya dengan fiber. Fiber diperlukan untuk penghadaman yang baik. Sangat penting untuk melawaskan sistem pembuangan.

Sebagai perbandingan kandungan fiber, satu biji anggur muscadine mengandungi 5x lebih fiber dari  anggur biasa.

Menakjubkan bukan?

Pendek kata 1 anggur muscadine bersamaan dengan 5 biji anggur biasa untuk dapatkan kandungan fiber yang sama.

Anggur muscadine lebih berkhasiat dari anggur biasa dan mengandungi kalori rendah.

Sesuai untuk mereka yang ingin berdiet kerana ia adalah rendah kalori. Ia juga membuat kita berasa kenyang.

Penuh dengan khasiat antioksidan. Antioksidan ini boleh melawan radikal-radikal bebas yang ada di sekeliling kita seterusnya dapat mengurangkan risiko penyakit-penyakit berbahaya seperti sakit jantung, kanser dan Alzheimer (sejenis penyakit lupa/nyanyuk)

Anggur muscadine juga mengandungi 2x vitamin C berbanding anggur biasa.

Anggur muscadine mengandungi allegic acid dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur yang lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria. (American Institute Of Cancer Research).

VIVIX memberikan anda kepuasan di dalam kesihatan, INSYAALLAH.

Tahukah Anda:

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat anti oksida yang lebih tinggi.

Saiz anggur muscadine adalah sebesar bola golf.

Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak polifenal dan resveratrol.

Ini membuatkan ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan.

VIVIX yang mengandungi Anggur Muscadine Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser Dan Penyakit Kronik yang Lain.

#2. POLYGONUM CUSPIDATUM


Polygonum Cuspidatum dikenali juga sebagai Japanese Knotweed. Kalau mengikut amalan tradisional cina, ia digunakan untuk jaundis, bronkitis, tekanan darah, kesihatan usus, kesihatan jantung dan juga masalah haid tidak datang.

Ia berasal daripada Asia, dan banyak juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Ia kaya dengan resveratrol. Resveratrol ini adalah agen antioksidan dan sangat bermanfaat untuk melawan radikal bebas. Keistimewaan resveratrol ini ialah dia anti kulat, anti radang, anti bakteria, anti viral.

Polygonum Cuspidatum ini adalah ibu kepada resveretrol. Resveretrol adalah agen anti penuaan yang sangat berkesan. Ia adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan biji anggur merah.

Resveretrol mengaktifkan agen pelindung sel dan boleh memperbaiki sel hingga peringkat DNA.

INSYAALLAH, anda akan berasa teruja kerana ia berupaya melindungi kulit dari kedut dan masalah kulit bagi menghadapi penuaan. VIVIX bukan mencegah tua, tapi melambatkan penuaan sel.

Polygonum Cuspidatum sangat berguna untuk masalah salur darah yang sempit, di mana ia bantu merawat masalah ED atau pun mati pucuk dalam kalangan lelaki. Mati pucuk dikaitkan dengan salur darah yang sempit atau tersumbat di mana lelaki akan mendapat masalah mati pucuk.

Polygonum Cuspidatum juga meningkatkan metabolisma. Bila metabolisma semakin rendah maka ia dengan mudah meningkatkan berat badan anda sekalipun anda hanya makan sedikit sahaja. Sangat sesuai untuk mereka yang dalam proses menurunkan berat badan.

Ujian juga menunjukkan Polygonum Cuspidatum merendahkan tekanan darah tinggi.

VIVIX yang mengandungi Polygonum Cuspidatum Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser, Masalah kulit, Mati Pucuk, Dan Penyakit Kronik yang Lain.


3. ELDERBERRY


Elderberry mengandungi flavonoid yang mempunyai ciri anti oksida yang kuat. Biasanya bermanfaat untuk masalah keradangan dan inflammation.

Ia mengandungi vitamin A, B, C, dan nutrien seperti asid amino, karatonoid, tannin dan rutin.

Elderberry sangat bagus untuk demam, selesema, sakit tekak, keletihan, batuk, sakit-sakit badan dan diabetes.

Elderberry berupaya untuk meningkatkan sistem imun.

Dalam kajian yang dilaporkan dalam The Journal Of International Medical Research pesakit selesema yang diberikan jus elderberry dapat sembuh dari selesema dalam tempoh 3 hari berbanding yang diberikan ubat biasa mengambil masa selama 7 hari.

Elderberry sangat bagus untuk melancarkan aktiviti penghadaman, bermanfaat untuk masalah sembelit dan cirit birit.

Elderberry boleh merangsang pengeluaran cytokines yang mana ia adalah satu protein yang mengawal tindak balas sistem imun kepada penyakit dan jangkitan.

Ia juga merendahkan tahap kolesterol dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL. Oksida LDL adalah satu penyebab penting penyakit jantung.

VIVIX membantu anda menghadapi penyakit-penyakit ini.

VIVIX yang mengandungi Elderberry Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser, Demam, Selesema, Sakit badan, Dan Penyakit Kronik yang Lain.
Purple Carrot mengandungi tinggi antocianin.

Apakah ANTOCIANIN?

Ia adalah pigmen yang membuatkan warna ungu pada lobak tersebut. Ia berfungsi sebagai antioksidan.

Purple Carrot berkalori rendah dan kaya dengan fiber, vitamin K, vitamin C, potassium.

Purple Carrot lebih kaya dengan antioksidan berbanding carrot yang berwarna kuning.

Purple Carrot adalah anti carcinogen atau dengan kata mudah adalah agen anti kanser.

Sangat bagus untuk kanser usus kerana terdapat kajian dari Department Of Nutrition & Food  Science at the University of Maryland yang menunjukkan ANTOCYANIN itu sendiri berupaya untuk menghalang pertumbuhan sel kanser.

Purple Carrot sangat bagus untuk pesakit rheumatoid arthritis (sejenis sakit sendi) kerana ia mengandungi agen anti radang.

Purple Carrot merendahkan lemak jahat dalam badan. Ia mengurangkan risiko penyakit jantung.

Purple Carrot bermanfaat untuk pesakit diabetes.

Kenapa?

Biasanya pesakit kencing manis atau diabetes mengalami kerosakan pada pembuluh darah. Bila kerosakan teruk, akan menyebabkan peningkatan dalam paras gula dalam darah. Antocyanin ini akan memperbaiki masalah salur darah dan menguatkannya serta memperbaiki pengaliran darah.

Asid Klorogenik adalah antioksidan yang paling banyak di dalam semua jenis lobak. Asid Klorogenik ini diketahui mampu juga untuk mengurangkan penyakit diabetes.

VIVIX Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser, Arthritis, Kanser Dan Penyakit Kronik Yang Lain.APA ITU RESVERATROL?
Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang, manakala kulit anggur merah mengandungi konsentrasi yang paling tinggi.

Resveratrol bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Shaklee, maka terhasillah VIVIX, yang mempunyai resveratrol dan campuran phytonutrient yang diperolehi dari anggur muscadine yang telah menunjukkan 10 kali lebih berkesan dari pengambilan resveratrol semata-mata.

Resveratrol merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindak balas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati, dan ia adalah anggur terbaik kerana ia hidup secara semula jadi dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveratrol yang tinggi.

RESVERATROL merupakan phytoalexin yang dihasilkan secara semula jadi oleh beberapa jenis tumbuhan apabila diserang patogen seperti bakteria dan fungi”Kenapa VIVIX adalah supplement RESVERATROL TERBAIK DI PASARAN???

Dr Stephen Chaney* berkata:

"...The answer to that question is really three-fold. In the first place, the resveratrol in Shaklee's Vivix a higher potency, higher purity preparation than many of the other resveratrol supplements products on the market.”


*Dr. Stephen Chaney, a professor of biochemistry and nutrition at University of North Carolina - Chapel Hill, has authored over 80 published studies in scientific and medical peer-reviewed journals, and he teaches nutrition to medical students.

MENARIK TENTANG VIVIX.


2500 kajian diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam VIVIX.

Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali ganda dari resveratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel.

Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semula jadi.

Diperbuat daripada bahan-bahan semula jadi tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa, alkohol dan pengawet.

Halal.

Dipatenkan eksklusif untuk Shaklee.

VIVIX Membantu Pesakit Darah Tinggi, Diabetes, Jantung, Kanser Dan Penyakit Kronik Yang Lain.


Jom Baca Apa yang telah mereka rasai melalui VIVIX:

Nak baca lagi??? Klik: Mereka Ingin Berkongsi RasaAPA KATA MEDIA?


60 Minutes - "Now, scientists across the country have identified a substance in red wine called resveratrol that they believe might do more than just protect the heart, but could in very high concentrations significantly extend life by preventing a number of age related illnesses..."

Fortune - "Resveratrol is the ingredient in red wine that made headlines in November when scientists demonstrated that it kept overfed mice from gaining weight, turned them into the equivalent of Olympic marathoners, and seemed to slow down their aging process. Few medical discoveries have generated so much instant buzz..."

WebMD - "Resveratrol may prolong life and fight age-related diseases. Resveratrol is one of a group of antioxidant compounds called polyphenols found in red wine that has been reported to have anti-inflammatory as well as anticancer properties. Resveratrol may counter type 2 diabetes and insulin resistance, a new study shows..."

CNN - "This research, funded in part by the National Institute on Aging, was published in the journals Nature and Cell in November. Dr. Brent Bauer, Director of Internal Medicine's Complimentary and Integrative Medicine Program at Mayo Clinic says, 'This may be the best thing since sliced bread for human beings, but we just don't know yet...' "

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

JOM BUAT PELABURAN YANG BERBALOI


Saya akan bantu anda untuk dapatkan produk ini untuk anda nikmati khasiat daripada ciptaan Allah yang sangat bermanfaat untuk pelbagai jenis penyakit… INSYA ALLAH.

Berapa pelaburan yang perlu dikeluarkan untuk saya bantu ANDA atau ORANG YANG ANDA SAYANG untuk menghadapi kehidupan dengan pelbagai jenis penyakit yang membebankan???


BERAPA????BERAPA????BERAPA????WOW,  Murahnya… Pembelian yang sangat berbaloi… ALHAMDULILLAH

Itulah kata-kata yang mungkin akan keluar dari mulut anda apabila anda telah merasai khasiat resveratrol, polifenol dan macam-macam lagi yang terkandung di dalam VIVIX. Semua itu adalah ciptaan Allah yang Maha Bijaksana.

TAPI…..

Saya nak tawarkan kepada anda, pelaburan yang lebih menguntungkan yang lebih rendah daripada harga di atas.

MACAM MANA???

Mudah sahaja… Anda hanya laburkan RM 69 untuk menjadi ahli dan anda akan dapat menikmati VIVIX dengan nilai yang lebih rendah.

ATAU, Anda beli 2 botol VIVIX, anda akan dapat keahlian SHAKLEE secara percuma.

======================
Baca juga: FAQ tentang VIVIX
======================ANDA NAK MELABUR UNTUK DIRI ANDA DAN ORANG YANG TERSAYANG.

KITA BERUSAHA, ALLAH YANG MENENTUKAN SEGALA-GALANYA.


INGAT!!!

PENGAMBILAN VIVIX ADALAH USAHA KITA.
YANG MENYEMBUHKAN DAN MEMBERIKAN KEKUATAN KEPADA SESEORANG UNTUK BERHADAPAN DENGAN SESUATU PENYAKIT HANYALAH ALLAH.

+++++++++++++++++++++++++++

Terima kasih kerana sudi membaca. Saya tahu anda sedang mencari penyelesaian terhadap cabaran kehidupan anda dan orang yang tersayang.

Saya hanya membantu anda dengan memberikan jalan kepada alternatif ini.

Semoga Allah memudahkan urusan kita semua.

Usaha, Doa dan Tawakal.

Sekian. Wassalam.

PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM | KLANG

Memaknakan Kehidupan Dengan Memberi.


hafid sulaiman
Whatsapp: 013-3727.508
FB Page: Kesihatan Adalah Anugerah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...