Friday, 21 August 2015

Konsisten Makan Zinc Complex

Kesihtan Lelaki


Ramai pengguna Shaklee dalam kalangan lelaki yang mengambil Zinc Complex setiap hari. Mereka yang konsisten ambil Zinc Complex, pasti dah rasa perbezaan terhadap kesihatan mereka.

Yang selalu demam dan selesema, mungkin dah semakin kurang. Sebab sistem imun dan semakin kuat. Yang muka banyak jerawat dan berminyak, dah semakin berkurang.

Yang rasa kurang bernafsu, dah semakin bernafsu. Ini bagi yang dah kahwin saja. Yang belum kahwin, dengar cerita jelah. So, cepat-cepatlah kahwin.

Tak kurang juga, ramai yang berjaya meningkatkan kesuburannya. Bahkan rambut pun semakin subur.

Bagi yang ada diabetes, membantu mereka menghadapi kehidupan dengan lebih yakin.

Dan antara sebab utama ambil Zinc Complex ini adalah mencegah daripada masalah prostat seperti kanser dan pembengkakan prostat. Jangan main-main dengan masalah prostat. Lebih baik kita berusaha mencegah sebelum terkena. Sebab prostat tu tak nampak. Ada dalam badan macam jantung. Jangan apabila berlaku simptom-simptom, baru kita nak ambil tindakan.

Ramai yang dah rasa semakin sihat dan kehidupan mereka semakin ceria. Ini adalah salah satu rahsia kami, pengguna setia Shaklee.

Senang Jer Nak Konsisten Makan Zinc Complex


Ada orang yang susah nak konsisten makan supplement tambahan. Beli sebotol, lepas seminggu dah malas nak makan. Sebab rasa macam takde kesan, rasa susah nak bawa ke sana ke sini. Sikap malas pula merasuki tubuh yang akhirnya menjadikan sesuatu yang bernilai untuk kesihatan hanya menjadi perhiasan di almari dapur.

Macam mana nak konsisten?

Zinc Complex ni sangat mudah nak telan. Kalau baca arahan kat botol, ‘Take 1 tablet daily before a meal’.

Sebab apa kita perlu ambil zinc sebelum makan? Sebab kadang-kadang apa yang kita makan akan mengganggu penyerapan mineral zinc seperti pengambilan sarapan pagi dengan bijirin seperti corn flake, minum teh tarik dan lain-lain.

So, nak mudah, bila kita bangun tidur, lepas minum air kosong, atau lepas mandi, ataupun lepas balik daripada surau solat subuh, kita boleh ambil Zinc Complex dalam keadaan perut kita kosong.

Jadikan ia sebagai pembuka kepada sarapan anda.

Mudah bukan untuk kita konsisten. Jadikan ia sebagai tabiat harian kita.

Titik tolaknya adalah sikap dan cara pemikiran kita. Bagi anda yang ingin kekal sihat, anda pasti berusaha ke arah itu.

Kesihatan Lelaki


Lagi satu yang perlu anda tahu, pembelian sebotol Zinc Complex ini sangat berbaloi. Sebotol baru RM33.75. Ada 120 biji. Boleh tahan sehingga 4 bulan jika kita makan 1 biji sehari. Dan ia juga boleh dikongsi dengan isteri, adik, abang dan sesiapa sahaja yang ada sayang.

Memang berbaloi.

Selamat beramal.

Nak Sihat… Dengar Nasihat

Hafid Sulaiman
FB Page: Kesihatan Adalah Anugerah

Saya adalah Pengedar Sah Shaklee.
Boleh hubungi saya untuk mendapatkan Produk Shaklee

Always Safe, Always Work, Always Green


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...