Friday, 7 August 2015

Kenapa Saya Suka Sustained Release Vita C Plus?

Kita makan buah-buahan dan sayuran setiap hari. Antara sebabnya adalah untuk kita dapatkan khasiat vitamin C. Namun tahukah kita, Secara amnya, buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. 

Buah yang tidak ranum mengandungi kurang kandungan Vitamin C apatah lagi selepas dipetik, ia semakin berkurang dan semakin berkurang apabila terkena haba panas terutama ketika memasak. Jadi berapa peratus sangatlah yang kita dapat hanya daripada sumber tersebut.


Apa Jadi?


Vitamin C adalah merupakan antioksidan yang memainkan peranan yang sangat banyak terhadap fungsi badan.

Cuba bayangkan jikalau kita tak makan buah atau sayuran yang membekalkan vitamin C? Lagi la teruk rasanya bila badan kekurangan vitamin C.

Itu belum lagi jika kita merokok.. Selalu stress.. Kulit berjerawat.. Dan kekurangan vitamin C boleh menyebabkan banyak masalah kesihatan.

Kalau siapa ada masalah kesihatan, pasti tak cukup jika kita sekadar ambil buah-buahan sahaja. Badan kita tak mampu berfungsi dengan baik.


Setiap individu berbeza keperluannya terhadap vitamin C. Sekurang-kurangnya dalam 45-60mg setiap hari. Dan sebahagian orang memerlukan mungkin 1000-2000mg untuk selesaikan masalah kesihatannya.

Sebab itu, saya memikirkan untuk mengambil tambahan Vitamin C sebagai pelengkap kepada hidangan harian saya. Dengan itu, tubuh badan kita akan berterima kasih kepada kita.


Kenapa Saya Pilih Sustained Release Vita C Plus?


Saya memilih sesuatu yang terbaik yang terbukti secara klinikal memberikan kesan terbaik kepada tubuh saya. Shaklee memberikan komitmen yang tinggi dalam menghasilkan produk yang terbaik untuk tubuh.Sustained Release Vita C Plus


Saya memilih jenama Shaklee kerana ia adalah jenama yang unggul. Setiap tablet vitamin C Shaklee ini bersamaan dengan 7.5 biji oren. Bukan senang kita nak makan 7 biji oren dalam sehari. 

Namun dengan supplement ni, kita hanya makan sekali sahaja sehari. Mudah bukan??

Kalau nak tambah dengan hidangan harian biasa pun boleh. Lagi bagus.

Ujian Klinikal pula membuktikan bahawa vitamin C ini jika diambil sebanyak 2 tablet (dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal dalam plasma darah selama 24 jam.

Ia menggunakan teknologi yang hebat. Ini adalah komitmen Shaklee untuk memastikan semua orang dapat yang terbaik.

Setiap tablet vitamin C ini mengandungi 553mg vitamin C yang mana ia akan dilepaskan secara perlahan-lahan selama 5 jam. Itulah yang dinamakan Sustained Release.

Diperkaya dengan Citrus Bioflavonoid


Nak tahu lagi?

Vitamin C yang saya ambil ini setiap hari ini mengandungi 120mg Citrus Bioflavonid yang mana ia diekstrak daripada kulit buah lemon, oren dan grapefruit. 

Pentingnya unsur ini, bagi memastikan keberkesanan vitamin C diserap oleh tubuh.

Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. 

Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Pilih Vitamin C Shaklee


Nak tahu lagi???

Anda mungkin boleh baca post saya yang lepas.. Pasti anda teruja. Jangan ketinggalan


Atau Klik Jer label Vitamin C kat ruangan label. 

Untuk siapa yang berminat nak dapatkan Vitamin C yang hebat ini, boleh hubungi saya. Jangan segan-segan untuk kebaikan kesihatan anda.

Kalau nak kongsi dengan isteri, adik, abang, kakak, mak, ayah, nenek, datuk dan siapa sahaja pun boleh.

Ia adalah semula jadi dan ia selamat untuk anda.

Sharing is Caring..

Abang Suka Vitamin C
Pengedar Shaklee Klang - Shah Alam.
SID NO: 946651No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...