Saturday, 21 November 2015

Kenapa Vitamin C Penting Untuk Anak Anda


Sistem imunisasi yang kuat membantu anak anda kekal cergas dan aktif. Jangan biarkan keriangan mereka di zaman kanak-kanak diragut apabila sering kali jatuh sakit. Akhirnya anda juga sering murung dan susah hati dengan keadaan anak anda. Sebagai ibu bapa yang prihatin, anda perlu membekalkan dengan nutrient yang penting untuk tubuh anak anda berfungsi dengan baik. Antaranya adalah dengan pengambilan vitamin C.


BACA: Anak Sering Deman dan Selesema

Kenapa Vitamin C Penting Untuk Anak Anda


- Vitamin C membantu membina otot yang sihat. Kanak-kanak sangat aktif dan sedang membina otot-otot mereka. Otot yang sihat, membina metabolisma yang sihat serta pembakaran lemak yang lebih baik.

- Vitamin C meningkatkan fungsi imunisasi tubuh. Anak-anak kita yang aktif, terdedah dengan macam-macam ancaman penyakit. Mereka perlukan kekebalan sistem imun tubuh supaya tak mudah diserang sakit terutama demam selesema. Bila anak asyik sakit, mak dia juga yang susah hati, betul tak?

- Vitamin C penting untuk penyerapan zat besi. Kanak-kanak perlukan zat besi yang cukup untuk membesar. Tanpa vitamin c, zat besi tidak boleh diserap.

- Vitamin C membina colagen. Tubuh kita ini mampu menghasilkan kolagen sendiri tetapi keupayaannya semakin menurun apabila usia meningkat. Sebab itu, kita tengok kulit kanak-kanak tegang, dah semakin berusia, semakin berkedut... Kolagen dah tak dihasilkan....

- Vitamin C penting untuk penyembuhan. Kanak-kanak main, jatuh.. Nak kena sembuh cepat. Nanti nak main lagi. Vitamin C membantu penyembuhan termasuklah luka dan lebam.

Mungkin banyak lagi yang boleh disenaraikan di sini tentang kepentingan Vitamin C untuk anak-anak.

Malang sekali tubuh anak-anak kita bukan seperti tubuh arnab. Arnab boleh buat vitamin C sendiri tapi anak kita tak boleh... Maka nak tak nak, kita kena bekalkan mereka dengan vitamin C yang optimum.

BACA: Meal Shake, Makanan Segera Terbaik

Pelaburan Untuk Kesihatan Anak

Inilah pelaburan kita untuk masa depan anak-anak kita.

Bantu anak anda dapatkan Vitamin C yang optimum dengan pengambilan Chewable Vita C Plus 100gm.

Mengandungi khasiat vitamin C, Rose Hip dan Citrus Bioflavonoid yang terbaik untuk kesihatan. Dengan rasa sitrus yang hebat, tanpa pengawet, pewarna dan perasa tiruan, ia merupakan tablet yang menguatkan sistem imunisasi. Anak anda pasti menyukai rasanya yang asli.

Hanya RM37.50. 90 biji. 

BACA: 40 Sen Sehari Untuk Anak Kesayangan

Ini adalah usaha kita. Anak Sihat, Anda Gembira. Jom bersyukur.

Hafid Sulaiman
FB Page: Kesihatan Adalah AnugerahNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...