Friday, 13 November 2015

Tongkat Ali Dan Vitamin C

Tongkat Ali atau nama saintifiknya Eurycoma Longifolia merupakan tumbuhan yang sering dikaitkan dengan kesihatan lelaki. Banyak kajian di peringkat tempatan mahupun antarabangsa menunjukkan manfaatnya kepada kesihatan. Tidak hairanlah jika di barat, terdapat produk untuk kesihatan yang berasaskan tongkat ali.

Tongkat Ali Herba Untuk Lelaki

 
Di Malaysia, kita boleh dapati pelbagai jenis produk yang mengandungi tongkat ali terutamanya kopi pra campuran. Ia mudah untuk diambil berbanding minuman tongkat ali yang asli yang terasa pahit apabila meminumnya.

Tongkat ali adalah herba tempatan yang terbaik untuk kesihatan lelaki terutamanya untuk tenaga dalaman.

Namun sehebat manapun tongkat ali memberi kesan kepada kesihatan lelaki terutamanya untuk mengatasi masalah batin dan kesihatan secara umumnya, ia tidak akan mampu mengatasi kepentingan Vitamin C yang diperlukan oleh tubuh.


Tongkat ali adalah herba yang hebat. Jika seorang lelaki tidak mengambilnya pun, tidak menjadi masalah. Tetapi jika seseorang mengabaikan pengambilan Vitamin C di dalam makanan harian, mungkin sebahagian besar fungsi tubuh anda tidak dapat berfungsi dengan baik.Jangan Abaikan Vitamin C


Jadi, disamping tongkat ali yang anda ambil, jangan lupa ambil makanan yang kaya dengan Vitamin C. Banyak buah-buahan, sayuran-sayuran yang boleh anda ambil untuk memastikan anda mendapat nutrient yang diperlukan. Bahkan pakar pemakanan mengatakan pengambilan tongkat ali  bersama vitamin C mampu memberi kesan yang lebih baik..

Jika anda rasa tak cukup, adalah lebih baik anda mengambil supplement.

Nak supplement terbaik untuk Vitamin C?Sustained Release Vita C Plus diyakini oleh ramai orang membantu mereka mendapat khasiat Vitamin C yang diperlukan. Produk ini sudah lebih 30 tahun di dalam pasaran.

Sebotol SR Vita C ini mengandungi 180 biji. Dan setiap biji SR Vita C ini lebih murah daripada Nasi Lemak sebungkus.

Hanya RM92.50 Sahaja sebotol.
Pilihan di tangan anda untuk tingkatkan kesihatan. Saya kongsikan kebaikan ini.


Berminat sila Whatsapp
013-3727.508

Hafid Sulaiman

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...