Thursday, 11 December 2014

VIVIX Penemuan Revolusioner oleh Shaklee Dalam Pemakanan Polifenol

VIVIX penemuan revolusioner oleh Shaklee membantu melambatkan penuaan


VIVIX adalah Botanical Beverage Mix atau minuman campuran botani yang melambangkan revolusi penemuan dalam bidang khasiat pemakanan polifenol. VIVIX adalah penemuan revolusiner oleh Shaklee.

VIVIX mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.Polifenol di dalam Shaklee membantu melambatkan penuaan


4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Selular Dan Bagaimana VIVIX Membantu.


(1) Kerosakan DNA

Setiap hari setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkam pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi sel.

VIVIX membantu melalui ramuannya yang melindungi dan memperbaiki sellular DNA.(2) Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap selular.

Di dalam penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan VIVIX mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular. Ia memberikan impak yang positif kepada pengawalan genetik.(3) Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel

Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang diperlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun.

Ramuan VIVIX  menggalakkan biognesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.(4) Penimbunan Protin AGE

Penimbunan berlebihan protin AGE (Advanced Glycation End products) boleh menyebabkan kerosakan tahap selular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix adalah 10kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.
Anda mahukan VIVIX?
Dengan harga yang bersesuaian dengan manfaatnya, VIVIX dijual dengan harga RM475 sahaja sebotol yang mengandungi 150ml. Hanya satu sudu kecil setiap hari.

Tahukah anda selain fungsi utamanya yang disebutkan di atas, VIVIX juga telah banyak membantu ramai orang yang menghadapi masalah kesihatan seperti diabetes, kanser, tekanan darah tinggi dan lain-lain. 

Baca Juga: Berkongsi Rasa Tentang VIVIX


Dengan slogan: “Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam”, Shaklee benar-benar memastikan apa yang menjadi pegangan mereka itu dilaksanakan.
====================
Jika anda memerlukan supplement kesihatan yang dijamin selamat, berkesan dan mesra alam, anda boleh berhubung dengan saya,
====================


Hafid Sulaiman
SMS/WhatsApp: 013-3727.508

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...