Thursday, 25 September 2014

Urus Dan Kurangkan Stress Dengan Vitamin C.Kerja seharian di pejabat penuh dengan tekanan dan cabaran. Tekanan atau stress mengurangkan produktiviti kerja seseorang. Kadang-kadang tekanan di tempat kerja di bawa balik ke rumah yang akhirnya menyebabkan anda bertambah tertekan. Akhirnya, yang menjadi mangsa adalah pasangan anda dan anak-anak anda. Anak-anak memerlukan perhatian ibu bapa selepas hampir separuh hari ditinggalkan. Si anak hanya mempunyai beberapa jam sahaja untuk bersama ibu dan bapa.

Tapi jika anda gagal meninggalkan stress yang anda bawa daripada tempat kerja, maka rumah juga akan dipenuhi dengan stress.

Si suami stress, si isterinya yang melihat pun stress, si anak ingin mendapat perhatian, tiba-tiba dimarahi, akhirnya stress juga merasuki anaknya…

Pengurusan stress amat membantu menceriakan kehidupan anda.

Stress Membawa Penyakit.


Stress menyebabkan seseorang itu mudah dijangkiti penyakit. Sakit kepala, migrain, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan macam-macam lagi.

Tahukah anda, ketika berada dalam keadaan keadaan stres, tubuh anda akan mengeluarkan hormon stress yang disebut kortisol.

Pelepasan hormon kortisol ini mengakibatkan terjadinya perubahan proses metabolisme tubuh. Kortisol ini menyebabkan paras gula dalam darah tidak stabil.

Lebihan hormon ini juga menyebabkan berlakunya pereputan tulang atau osteoporosis. Sistem imun manusia juga akan terganggu dan inilah yang akhirnya seseorang itu mudah untuk mendapat penyakit.

Stress juga menyebabkan berat seseorang itu mudah naik yang akhirnya menyebabkan obesiti.

Info lanjut boleh dibaca di Wikipedia

Tangani Stress dengan Makanan Yang Mengandungi Vitamin C.


Pelbagai cara dan usaha boleh dilakukan untuk mengurus dan mengurangkan stress. Ibadah, mendengar bunyi-bunyian alam dan lain-lain.

Pemakanan harian juga membantu anda mengurangkan stress. Pemakanan yang sihat dan berkhasiat membantu anda mewujudkan emosi yang sihat.

Tahukah anda, Vitamin C membantu mengurangkan dan mengurus stress dengan mengurang hormon kortisol yang menyebabkan stress. Ia juga membantu mengurangkan sakit kepala dan migrain.

Tambahkan makanan yang berkhasiat yang mengandungi vitamin C seperti oren, buah-buahan sitrus, brokoli, ubi kentang, tomato dan lain-lain yang anda rasa berkhasiat dan mampu untuk menurunkan stress anda.

Vitamin C adalah anti oksidan yang baik untuk tubuh anda dan ia mudah untuk didapati di dalam hidangan harian anda.

Tetapi mungkinkah Vitamin C anda telah hilang di dalam hidangan harian anda?

Kredit: www.superherbalfoods.com


Anda Gagal Menyediakan Hidangan Terbaik Vitamin C.


Jika saya ingin berkongsi dengan anda cara mudah untuk anda mendapatkan vitamin C untuk urus dan kurangkan stress, adakah anda berminat untuk mengetahuinya??!!

Saya akan bantu anda untuk mendapat vitamin C melalui pemakanan tambahan dengan 2 produk yang boleh anda pilih iaitu Sustained Release Vita-C Plus (922mg) dan Chewable Vita-C Plus (100mg).

Sustained Release dan Chewable Vita-C Plus Shaklee


Sustained Release Vita-C Plus merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semula jadi yang menggunakan proprietary dengan sistem penyaluran semula jadi yang melepaskan vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa lima jam. 

Chewable Vita-C Plus pula, ia membantu kanak-kanak untuk mendapatkan keperluan vitamin C harian… Jika anda tidak suka menelan tablet, anda boleh mengunyah vitamin C  ini seperti makan gula-gula dan ia mudah untuk dibawa ke mana-mana.

Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

Selain Vitamin C, anda juga boleh mengambil B Complex  sebagai vitamin anti stress dan berperanan memperbaiki fungsi saraf anda.

Vitamin C


No artificial flavours, sweeteners, colours, or preservatives added.* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

================= 
Pilihan di tangan anda untuk anda menangani dan mengurus stress anda.

Saya bantu anda untuk anda gembira dan ceria…

Anda ceria, keluarga ceria.


Dengan slogan: “Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam”, Shaklee benar-benar memastikan apa yang menjadi pegangan mereka itu dilaksanakan.


===================
Jika anda berminat mendapat produk Shaklee yang terbaik, yang dijamin selamat,berkesan dan mesra alam, segera hubungi saya untuk khidmat rundingan dan pembelian.
===================
Hafid Sulaiman
SMS/WhatsApp: 013-3727508

Kesihatan Adalah Anugerah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...