Saintis Shaklee memilih Purple Carrot atau Lobak Ungu sebagai salah
satu bahan utama di dalam VIVIX. Ia merupakan sumber terbaik vitamin A sebagai
antioksidan yang kuat dan mengandungi beberapa jenis fitokimia yang hebat termasuklah
karotenoid (carotenoids), fenolik (phenolics), poliasetylin (polyacetylenes),
isokumarin (isocoumarins) dan seskuiterpin (sesquiterpenes).
Purple Carrot digabungkan dengan 3 bahan utama yang lain bagi
menghasilkan produk revolusi Shaklee yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.
Apakah Kelebihan PURPLE CARROT?
1. AntiOksidan
Purple carrot ini bersifat lebih anti oksida berbanding carrot
biasa. Anti oksida ini berfungsi untuk melindungi sel badan kita dari
‘berkarat’ yang seterusnya meleret kepada macam-macam penyakit.
2. Anti Radang (Anti-Inflammatory)
Purple carrot ini mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini
menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi.
BACA JUGA: VIVIX: Apa Yang Anda Ingin Tahu
3. Anti Carcinogen
Sifat anti carcinogen purple carrot membantu mengurangkan risiko
kanser. Bagi pesakit kanser, lobak ungu ini boleh membantu tubuh untuk melawan
kanser.
4. Antiviral, Antiseptic & Antimicrobial
Purple carrot sangat bagus melawan virus dan bakteria yang mudah
berjangkit dan merebak seperti flu, campak dan jangkitan dalaman seperti
jangkitan di salur kencing, mulut dan perut.
BACA JUGA: VIVIX Melindungi Sel Secara Semula Jadi
5. Vitamin A
Dos Vitamin A yang tinggi di dalam purple carrot adalah sangat
bagus untuk mengelak arteri tersumbat dan secara tidak langsung mengelak
penyakit stroke. Purple carrot juga kaya dengan Vitamin B, C dan vitamin E ,
yang bagus untuk merendahkan bacaan kolesterol.
6. Kalsium
Purple Carrot mengandungi satu bentuk kalsium yang lebih mudah
dihadam oleh tubuh daripada banyak sumber lain. Ia juga terkenal untuk
menyuburkan rambut, kulit dan kuku.
6. Anthocyanins
Ia juga mengandungi antosianin (anthocyanins), iaitu antioksidan
yang hebat.
Kajian menunjukkan
anthocyanins, bertindak sebagai antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-karsinogen.
Anthocyanins turut memberi kesan pembaikan kepada salur darah, platlet, dan
lipoprotein, sekaligus mengurangkan risiko penyakit kronori jantung.
Selain itu, lobak ungu turut mengandungi asid klorogenik. Asid
klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua lobak dan ia membantu
mengurangkan diabetes yang disebabkan pengambilan kafein.
7. Akar
Akar purple carrot ini telah lama digunakan untuk merawat masalah
usus, masalah penghadaman, masalah tonsil dan sembelit.
8. Jus Purple Carrot
Dalam kajian yang dibuat oleh Universiti Queensland, jus purple
carrot didapati berkesan untuk merendahkan tekanan darah, menstabilkan bacaan
gula dalam darah pesakit kencing manis dan juga boleh membantu penyakit hati
dan jantung.
BACA JUGA: Testimoni VIVIX: Mereka Ingin Berkongsi Rasa
TAHUKAH ANDA?Bagi menghasilkan VIVIX, para saintis SHAKLEE merujuk kepada lebih 2000 kajian yang diterbitkan bagi memastikan keupayaan sesuatu bahan.
Pelaburan RM475 Untuk Kesihatan Anda dan Orang Yang Anda Sayang
Moga Bermanfaat
Hafid Sulaiman
FB Page: Kesihatan Adalah Anugerah
No comments:
Post a Comment