Saturday, 19 December 2015

Bahan Utama VIVIX – Purple Carrot (Lobak Ungu)

Saintis Shaklee memilih Purple Carrot atau Lobak Ungu sebagai salah satu bahan utama di dalam VIVIX. Ia merupakan sumber terbaik vitamin A sebagai antioksidan yang kuat dan mengandungi beberapa jenis fitokimia yang hebat termasuklah karotenoid (carotenoids), fenolik (phenolics), poliasetylin (polyacetylenes), isokumarin (isocoumarins) dan seskuiterpin (sesquiterpenes).


Purple Carrot digabungkan dengan 3 bahan utama yang lain bagi menghasilkan produk revolusi Shaklee yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.Apakah Kelebihan PURPLE CARROT?
1. AntiOksidan

Purple carrot ini bersifat lebih anti oksida berbanding carrot biasa. Anti oksida ini berfungsi untuk melindungi sel badan kita dari ‘berkarat’ yang seterusnya meleret kepada macam-macam penyakit.

2. Anti Radang (Anti-Inflammatory)

Purple carrot ini mempunyai sifat anti radang yang tinggi. Ini menjadikannya sangat bagus untuk membantu melegakan arthritis atau sakit sendi.


3. Anti Carcinogen

Sifat anti carcinogen purple carrot membantu mengurangkan risiko kanser. Bagi pesakit kanser, lobak ungu ini boleh membantu tubuh untuk melawan kanser.

4. Antiviral, Antiseptic & Antimicrobial

Purple carrot sangat bagus melawan virus dan bakteria yang mudah berjangkit dan merebak seperti flu, campak dan jangkitan dalaman seperti jangkitan di salur kencing, mulut dan perut.


5. Vitamin A

Dos Vitamin A yang tinggi di dalam purple carrot adalah sangat bagus untuk mengelak arteri tersumbat dan secara tidak langsung mengelak penyakit stroke. Purple carrot juga kaya dengan Vitamin B, C dan vitamin E , yang bagus untuk merendahkan bacaan kolesterol.

6. Kalsium

Purple Carrot mengandungi satu bentuk kalsium yang lebih mudah dihadam oleh tubuh daripada banyak sumber lain. Ia juga terkenal untuk menyuburkan rambut, kulit dan kuku.

6. Anthocyanins

Ia juga mengandungi antosianin (anthocyanins), iaitu antioksidan yang hebat.

Kajian menunjukkan anthocyanins, bertindak sebagai antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-karsinogen. Anthocyanins turut memberi kesan pembaikan kepada salur darah, platlet, dan lipoprotein, sekaligus mengurangkan risiko penyakit kronori jantung.

Selain itu, lobak ungu turut mengandungi asid klorogenik. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua lobak dan ia membantu mengurangkan diabetes yang disebabkan pengambilan kafein.7. Akar

Akar purple carrot ini telah lama digunakan untuk merawat masalah usus, masalah penghadaman, masalah tonsil dan sembelit.

8. Jus Purple Carrot

Dalam kajian yang dibuat oleh Universiti Queensland, jus purple carrot didapati berkesan untuk merendahkan tekanan darah, menstabilkan bacaan gula dalam darah pesakit kencing manis dan juga boleh membantu penyakit hati dan jantung.TAHUKAH ANDA?
Bagi menghasilkan VIVIX, para saintis SHAKLEE merujuk kepada lebih 2000 kajian yang diterbitkan bagi memastikan keupayaan sesuatu bahan.
Pelaburan RM475 Untuk Kesihatan Anda dan Orang Yang Anda Sayang

Moga Bermanfaat

Hafid Sulaiman
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...