Thursday, 10 December 2015

Basic H2 Shaklee: Pelbagai Kegunaan Untuk Membersih

Basic H, pencuci yang diperkenalkan pada tahun 1960 oleh Dr Shaklee. Tidak mengandungi toksik yang boleh membahayakan kesihatan bahkan ia sangat mesra alam. Dr Shaklee telah menghantar sample Basic H kepada NASA untuk diuji dan dipilih sebagai bahan pencuci kapal angkasa. Dan akhirnya NASA telah memilih Basic H untuk digunakan sebagai bahan pencuci. 


Sekarang, anda juga boleh menggunakan BASIC H2 yang lebih pekat dan lebih menjimatkan.

Siapa yang pernah menggunakan Basic H2 Shaklee, pasti teruja dengan kesannya. Walaupun tidak berbau wangi berbanding pencuci lantai dan tandas yang ada di pasaran, namun kesannya yang terbaik di samping ia bebas dari bahan kimia yang merengsakan, menjadikan ia pilihan ramai suri rumah.

 

Bagaimana Nak Guna Basic H2 Shaklee?


Berikut antara kegunaan Basic H2 Shaklee.Mencuci dan membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun dan bahan kimia. Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik Basic H Shaklee. Biarkan selama 5 – 10 minit Mencuci dan membersih ikan, ayam, daging dan makanan laut daripada bahan awet. Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik Basic H Shaklee. Biarkan selama 5 – 10 minit

Mencuci dan membersih makanan basah seperti Mee kuning, kueh tiau dan sebagainya daripada bahan awet. Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik Basic-H Shaklee. Biarkan selama 5 – 10 minit 4.

Mencuci dan membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak) Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh Basic H Shaklee dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak.
Mencuci dan membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dan sebagainya. Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh Basic-H Shaklee kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkan kecuali bilik air dan tandas perlu diberus.

Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dan sebagainya. Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik Basic H Shaklee kemudian digosok-gosok serta bilas

Mencuci dan membersih lantai serta alat permainan. Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic H Shaklee kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai. Menanggalkan gula-gula getah pada baju dan sebagainya. Titikkan 5 titik Basic H Shaklee di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal

Mengasah pisau. Titikkan 4-5 titik Basic H Shaklee pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam

Membersih dakwat pen pada tangan, baju, dinding dan sebagainya. Titikkan 4-5 titik Basic H Shaklee di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas.

Jimat bukan? Baca Juga: Berjimat Dengan 1 Pencuci Sahaja

Hanya beberapa titik sahaja untuk memuaskan hati anda. Ia selamat untuk anda, keluarga anda dan bumi anda.

BERAPA HARGA SEBOTOL BASIC H2

HANYA RM46 SAHAJA

Pembelian yang berbaloi untuk kerja pembersihan di kediaman anda. Hanya sebotol ini sahaja yang anda perlukan. Hafid Sulaiman
Whatsapp 013-3727.508

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...