Thursday, 19 June 2014

Minuman Tenaga Untuk Anda Yang Aktif Bersukan

Bersukan adalah aktiviti yang sangat bermanfaat untuk badan. Lain orang, lain minatnya. Orang bandar dan orang kampung juga mungkin berbeza minat mereka.

Di kampung, mungkin sukan yang paling terkenal bola sepak.. Habis bersukan, pergi cari buah kelapa, minum di tepi kali. Minuman tenaga semula jadi.

Tapi di bandar, pelbagai jenis sukan boleh anda lihat dan sertai.. Ramai orang yang aktif bersukan menceburi pelbagai jenis sukan untuk mencabar diri mereka.
Paintball, wall climbing, skateboard, sukan-sukan extrame dan macam-macam lagi yang boleh anda cuba untuk pengalaman yang menyeronokkan.

Habis bersukan, ajak kawan-kawan lepak di kedai, minum air ais untuk hilangkan dahaga. Kedai mamak menjadi pilihan. Tak gitu..

Tapi mereka yang tahu menjaga kesihatan dan kecergasan mereka, pasti memilih minuman tenaga tertentu untuk memastikan kekal aktif.

Sukan, Tenaga dan Dehydration.


Apabila anda bersukan, walau apa jua jenis sukan, suatu yang pasti adalah anda akan berasa penat kerana penggunaan tenaga yang banyak. Anda mengeluarkan peluh dengan banyak sekali. 

Apabila anda berhenti berehat, anda terpaksa minum air dengan banyak… Sebab apa??? Sebab tubuh anda telah mengalami penyahhidratan (dehidration) sehingga menyebabkan kelesuan pada tubuh. 

Impak yang nyata dari kelesuan tubuh ini akan menjadi faktor kepada penurunan prestasi anda.

Jika anda seorang ahli sukan, anda perlu memastikan cecair di dalam badan akan terus seimbang untuk kekal aktif.

Di dalam tubuh manusia, terdapat elektrolit –elektrolit penting bagi bagi mengimbangi metabolism air di dalam badan.

Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion, Calcium Ion dan Potassium ion.Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 

Ahli sukan yang bagus, akan memilih minuman tenaga yang terbaik untuk mereka kekal aktif bersukan.

Apa yang anda minum?


Biasanya ahli sukan memilih beberapa minuman isotonic sebagai minuman tenaga untuk memastikan tidak berlaku dehydration dari tubuh.

Mungkin mudah untuk dibeli di kedai, pilihan anda yang aktif bersukan adalah seperti 100 plus, Gatorade, Revive, Redbull atau livita sebagai minuman penambah tenaga. 

Baik.. Di sisi, saya ingin mencadangkan satu lagi minuman tenaga yang sangat baik yang menjadi pilihan atlet antarabangsa iaitu Performance Drink daripada Shaklee.

Performance Drink: Minuman tenaga untuk anda kekal aktif.


Jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. 

Pilihan saya sekeluarga semestinya Performance Drink Shaklee.
Ini kerana ia sangat berbeza dengan jenama yang lain. 

Jika anda sudah biasa dengan minuman tenaga berkarbonat dan sudah pasti banyak gula, tetapi Performance Drink sangat berbeza.

Rasanya sangat lazat, tiada karbonat atau gas, dan kurang gula.
Anda pasti menyukainya. Sangat berbeza. 

Antara kelebihan Performance Drink Shaklee yang lain adalah:

#1. Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 

#2. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.

#3. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

#4. Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

#5. Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

#6. Ia boleh diminum oleh sesiapa sahaja, di mana sahaja untuk anda kekal aktif melakukan aktiviti lasak.

#7. Bersifat isotonik iaitu minuman ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah anda. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda lebih cergas dan kurang penat.

Cara mudah untuk anda kekal aktif dengan Performance Drink, minum sebelum, semasa dan selepas bersukan.. Minuman tenaga yang terbaik.

Ya.. Shaklee memberikan yang terbaik untuk pencapaian yang terbaik.
Tukar Jenama Untuk Lebih Sihat, Kekal Aktif dan Bertenaga.


Terima kasih dan tahniah sebab anda berjaya membaca sehingga ke baris ini.

Maknanya, anda sedang berusaha untuk mendapatkan yang terbaik untuk diri anda.

Cabarannya adalah adakah anda sanggup menukar jenama untuk kekal lebih sihat dan bertenaga.

Jangan bertangguh lagi, saya akan membantu anda mendapatkan minuman tenaga ini bagi menggantikan minuman kebiasaan anda..

Terbukti berkesan.

Saya sudah menukar jenama, anda bagaimana?

Yang ingin membantu:
Hafid Sulaiman
Whatsapp: 013-3727.508 
FB Page: Produk Kesihatan Lelaki


Supplement Lelaki 4u

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...