Wednesday, 1 October 2014

Pilihan Yang Selamat, Elakkan Bahaya.


Perkataan selamat menggambarkan ia jauh daripada bahaya. Siapa yang sukakan bahaya. Bahaya mengundang mudarat pada diri. Setiap individu akan sentiasa menyediakan dirinya berada pada zon yang selamat. Tak kira dalam apa jua keadaan. Anda juga begitu. Anda inginkan kediaman yang selamat, makanan yang selamat, kenderaan yang selamat, pakaian yang selamat, dan apa sahaja yang boleh mengelakkan seseorang daripada bahaya. Namun, kadang-kadang anda juga sengaja mengundang bahaya, mungkin secara sedar atau pun tidak. Anda tahu, ada pilhan lain yang selamat, tetapi mungkin ‘mahu’ itu menguasai ‘tahu’.

Situasi Anda.

Anda minum minuman yang tinggi kandungan gula, dan anda sedar anda telah meletakkan diri anda di dalam zon bahaya. Adakah anda inginkan ‘selamat’?!

Anda makan makanan yang tinggi kolesterol, dan anda sedar apa yang anda makan adalah bahaya untuk jantung anda.. Adakah anda inginkan ‘selamat’?!

Anda tahu pencuci kediaman anda mempunyai bahan kimia yang boleh membahayakan keselamatan dan kesihatan anda sekeluarga, dan anda dengan sengaja membeli produk tersebut atas nama kebersihan dan keceriaan??? Adakah anda inginkan ‘selamat’?!

Anda menggunakan produk penjagaan diri yang mempunyai bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser, dan anda dengan rela hati membenarkan ia masuk ke dalam tubuh anda atas nama kecantikan yang sementara?? Adakah anda inginkan ‘selamat’?!.

Tidak adakah pilihan yang selamat untuk anda???

Atau anda sengaja memilih bahaya???

Banyak kempen kesedaran untuk elakkan bahaya bahan kimia dan mengajak supaya menggunakan produk mesra alam, adakah anda mengikutinya…

Adakah anda suka selamat atau bahaya sebenarnya..

Jika anda seorang yang sukakan kehidupan yang harmoni dengan alam semula jadi, jom saya kongsikan sesuatu yang menarik minat anda.

Pilihan Yang Selamat.


Kuasa memilih di tangan anda. Tetapi adakah anda menggunakan kuasa itu dengan betul.

Saya kongsikan di sini jenama produk yang terbaik untuk membantu anda memperoleh makanan yang terbaik dari alam semula jadi.

Bukan itu sahaja, ia juga menawarkan produk penjagaan diri dan kediaman yang bebas bahan kimia yang mesra alam, berkesan, semula jadi dan selamat untuk anda seisi keluarga.

Ia menjadi pilihan saya sekeluarga dan saya ingin kongsikan kebaikan ini dengan anda.

Saya berani berubah untuk hidup harmoni dengan alam, dan saya yakin anda juga boleh jadi seperti saya.

Jom Berkenalan


Shaklee percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Shaklee bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat.

Shaklee merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Shaklee melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produknya Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

  • ·        Shaklee menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.

  • ·        Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.

  • ·        Shaklee telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.


Falsafah Produk Shaklee


Sejak lebih 50 tahun, jutaan keluarga telah meletakkan kepercayaan mereka kepada Shaklee dalam mencorak gaya hidup sihat yang tidak dapat ditandingi oleh syarikat lain - iaitu dengan menghasilkan produk semula jadi yang selamat DAN terbukti berkesan.

Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada setiap insan. Shaklee merealisasikannya dengan menghasilkan produk semula jadi yang sungguh luar biasa, yang membuatkan anda teruja untuk berkongsi tentang kelebihan produk Shaklee dengan rakan-rakan anda.

Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.

Keselamatan dan Standard Shaklee Tiada Tandingannya


Keselamatan dan standard Shaklee tiada tandingannya bagi memastikan produk Shaklee Always Safe.

  • Shaklee telah melaburkan lebih $250 juta untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.
  • Shaklee menjalankan 350 ujian bagi setiap kandungan dan 100,000 ujian kualiti produk serta 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap tahun.
  • Shaklee hanya memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk Shaklee.
  • Produk Shaklee  tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya yang terdapatdalam produk pesaing.


Shaklee bekerjasama dengan ahli toksikologi bagi mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan kami mengemaskini senarai ini bagi memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk Shaklee



Pilihan di Tangan Anda

Saya telah kongsikan dengan anda apa yang telah saya kenali yang boleh membantu  saya untuk hidup harmoni dengan alam sekitar. Ia adalah pilihan yang selamat dan dapat mengelakkan diri saya dan keluarga daripada bahaya.

Anda mahukan keluarga yang sihat dan ceria sepanjang masa.

Jika anda berminat untuk saya kongsikan apa yang telah saya peroleh, jangan tunggu lagi.. segera hubungi saya untuk sesuatu yang selamat untuk anda dan keluarga.

Cuma RM 65 sahaja untuk menjadi ahli seumur hidup dan anda akan memperoleh penjimatan yang terbaik daripada Shaklee.

Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam

Hafid Sulaiman.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...