Monday, 20 October 2014

Cegah Sakit Lutut Sebelum Parah.

cegah sakit lutut.

Anda seorang yang aktif, tetapi sakit lutut sering kali mengganggu aktiviti anda. Berjalan sikit, dah rasa sakit lutut. Tulang lutut dirasakan seperti bergesal. Sakitnya hanya empunya badan yang tahu. Ini mungkin berpunca disebabkan lendir antara sendi ligamen dan tendon dibahagian tulang lutut sudang semakin kurang. Inilah yang menyebabkan sakit lutut atau sakit sendi pada kebanyakan orang. Apabila usia meningkat, anda perlu menyedari bahawa tubuh anda juga akan kehilangan upaya untuk mengekalkan struktur tulang rawan dan sendi sihat. Maka, adalah menjadi tanggungjawab anda untuk berusaha mencegah sakit lutut sebelum parah.

Mentaliti Orang Ramai


Kebanyakan individu sering berfikir jika sihat, tidak perlu mengambil ubat atau supplement/makanan tambahan. Sehinggalah apabila mereka jatuh sakit seperi sakit lutut, barulah mereka menyedari kepentingan mencegahnya dari awal dengan menjaga pemakanan dengan mengambil supplement.

Maka sebahagian mereka ini akan mencari supplement atau ubat tertentu seperti glukosamin yang berupaya membantu mengembalikan cecair pelinciran di antara tulang lutut.

Jika anda dalam kalangan orang yang masih sihat lutut dan mampu membuat aktiviti lasak, maka baik anda berjaga-jaga sebelum anda juga mendapat sakit lutut. 

Apa Yang Berlaku Jika Anda Sakit Lutut.


Apabila anda telah berasa sakit lutut disebabkan kedegilan anda, maka anda akan pergi ke hospital berjumpa dengan doktor. Dan apabila doktor membuat analisis kepada tulang lutut anda, sakit lutut anda sebenarnya mungkin disebabkan rawan yang lemah dan rapuh, tisu penghubung yang terurai dan geseran yang akhirnya menyebabkan ketidakselesaan. Tubuh tidak mampu memperbaiki kerosakan di sendi.

Ini kerana Glukosamin (GS-Glucosamine Sulphate) yang merupakan bahan semula jadi dalam tubuh untuk memperbaiki radang sendi, tidak dikeluarkan oleh tubuh secara mencukupi.

Apa yang doktor nasihatkan adalah anda perlu mendapatkan ubat atau supplement glukosamin. Anda perlu mengambilnya sehinggalah anda merasa kembali selesa. Atau anda juga boleh memilih untuk membuat suntikan.

Baca juga: Glukosamin Membantu Mengatasi Sakit Lutut

Namun terdapat amaran daripada doktor, jika sakit itu bertambah teruk, maka anda terpaksa menjalankan pembedahan lutut dengan menukarnya dengan besi.

Ya, ada besi di dalam badan anda.. Membayangkan besi itu dimasukkan bagi menggantikan bahagian lutut yang sudah haus, ia sungguh mengerikan.

Anda terpaksa melalui pembedahan yang kosnya mungkin dalam berbelas ribu jika kedua-dua lutut diganti. Itu jika anda melakukannya di hospital kerajaan. Dan anda terpaksa menunggu giliran pembedahan dan ia mungkin mengambil masa disebabkan ia bukan kes kecemasan.

Di dalam waktu menunggu pembedahan, anda terpaksa menahan sakit pula. Tetapi yang pastinya selepas pembedahan, anda juga terpaksa menahan sakit untuk melaksanakan fisioterapi bagi menyesuaikan diri dengan lutut besi itu… Ia mengambil masa berbulan-bulan. Sakitkan jika dibayangkan…???

Kalau nak cepat, buatlah di hospital swasta, tapi pastikan anda mampu membayar kosnya yang mungkin mencecah puluhan ribu ringgit.

Kos yang mahal terpaksa dibayar oleh anda.

Kenapa Pilih Kos Yang Mahal Jika Ada Pilihan Lain???


Anda mempunyai pilihan untuk mengelakkan risiko sakit lutut dan melakukan pembedahan yang melibatkan risiko dan kos yang tinggi.

Dengan kos yang lebih rendah daripada pembedahan, anda hanya perlu membeli supplement untuk sendi dan tulang anda untuk terus kekal sihat.

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)


Jika ibu bapa dan keluarga anda mempunyai tanda-tanda awal sakit lutut atau anda sendiri yang rasa bakal mendapat sakit lutut, dan ingin memulakan langkah pencegahan sakit, maka saya cadangkan anda mencuba ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT).
Cuma RM124 sahaja untuk Glukosamin yang terbaik daripada sumber tumbuhan untuk mencegah dan membantu menyelesaikan masalah sakit lutut anda...

Info lanjut: AJHT

Hubungi saya untuk info lanjut dan tempahan. Tindakan segera anda amatlah dihargai.

====================
Jika anda memerlukan supplement kesihatan yang dijamin selamat, berkesan dan semula jadi, anda boleh berhubung dengan saya untuk khidmat nasihat percuma:
====================


Hafid Sulaiman
SMS/WhatsApp: 013-3727.508
FB Page: Kesihatan Adalah Anugerah.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...